Velg en side

Det høres sikkert ganske kjedelig ut å jobbe med tall, penger og økonomi. Mange tror dette er jobber som passer for «grå mus». Jeg kan fortelle deg at dette er langt fra sannheten. Jeg er en livlig og morsom kar som jobber som finanskonsulent i et lite norsk firma. På denne bloggen kan du lese mer om hvordan hverdagen min er, og hvor morsomt det kan være med tall.

Interessen min for tall og økonomi startet allerede i ung alder. Jeg fikk en blå sparegris til bursdagen min av mine besteforeldre. Først skjønte jeg ikke hva den blå gjenstanden var for noe, men forstod raskt at det var meningen at jeg skulle putte penger oppi den lille, blanke grisen. De rundt meg ante ikke hva dette skulle gjøre med meg og min interesse for økonomi.

Sparegrisen min var en øyeåpner

Jeg begynte å putte femtiøringer og énkroninger oppi denne sparegrisen, og jeg viet ikke så mye interesse for den før jeg ble et par år eldre. Når jeg én dag tømte sparegrisen datt nesten øynene mine ut; alle femtiøringene hadde blitt til over 1000 kroner! Det gikk opp et lys for meg. Det skal ikke så mye til for å få økonomien på rett kjøl.

Jeg bestemte meg tidlig for at jeg ville jobbe innen økonomi, slik at jeg kunne hjelpe andre mennesker med å få god økonomi. Etter å ha utdannet meg som siviløkonom begynte jeg å jobbe som finanskonsulent. Min jobb er å «møte kunden». Jeg er på mange måter en slags økonomisk rådgiver, og hjelper mennesker å få en sunn og god økonomi. Dette er utrolig givende for meg.

En tier her, og en tier der

Når jeg har samtaler med klientene mine, trekker jeg ofte fram historien om den blå sparegrisen min. Den ene kunden lo litt av dette tipset, og hadde ikke særlig mye tro på at småpenger kunne hjelpe han å få råd til en seilbåt. To år etterpå møtte jeg han igjen – med seilbåt! Han sa han hadde sluttet å kjøpe unødvendige ting, og at økonomien plutselig var mye bedre.

Det viser seg nemlig at å kutte på dagligdagse ting som brus, strømmetjenester og cappuccino ofte er nok til å se en bedring i økonomien. Det er dette jeg prøver å formidle til mine klienter. Det hjelper veldig å sette opp et budsjett. På denne bloggen får du tips til hvordan du kan bedre din økonomiske hverdag, og hvordan det er å jobbe som finanskonsulent.