Velg en side

Det er viktig å ha en hobby. Med mindre du faktisk lever ut din største drøm og jobben din er det du elsker mest å drive med her i verden (noe de færreste av oss kan si), er det fint å fylle fritiden med noe givende. Det er så altfor lett å kaste bort ettermiddager, kvelder, helger og ferier på å gjøre absolutt ingenting.

Det å dedikere seg til en hobby trenger ikke å bety at du må være i god fysisk form eller ha et hode for tøffe utfordringer. Så lenge du føler at du driver med noe spennende som du får noe igjen for, er det det viktigste. Jeg liker å holde det enkelt. Variasjon er også viktig, iblant vil du røre på deg og andre ganger sitte stille.

Ute i naturen

Det er få ting som kan måle seg med en god tur ut i skog og mark, uansett om det er sommer eller vinter. Den friske luften og mosjonen gjør underverker både for hodet og kroppen din. Føler jeg for å være sosial, har jeg noen venner jeg kan invitere med meg ut, men det er også deilig å bare være for seg selv iblant.

Jeg har hatt perioder hvor jeg har vært flinkere enn andre perioder til å jogge og sykle. Men også i de mindre aktive periodene sørger jeg for å i det minste gå en liten tur ukentlig eller oftere. På sommeren har jeg flere muligheter, og jeg prøver å få badet så mye som mulig før varmen forsvinner igjen. Det er motiverende å konkurrere med seg selv.

Har det hyggelig hjemme

Har du vært ekstra aktiv den siste tiden kan du ha det hyggelig innendørs med god samvittighet. Det finnes mer enn nok av underholdning å forsyne seg av, men som oftest foretrekker jeg å ikke kjøre et maraton med filmer eller serier. Uansett om jeg er alene eller med gode venner, er det gøy å utfordre både kreativiteten og konkurranseinstinktet mitt litt.

I vennegjengen min har pokerkveldene nesten blitt en fast, månedlig affære. Som regel spiller vi for en liten sum, for eksempel en hundrelapp hver i potten. Dermed er det ikke et stort tap, men likevel en fin pott om vi er 5-6 stykker. Brettspill og quiz er klassikere, helst med et par øl. Og føler jeg for å slå ihjel en time alene har jeg alltids sjakk på nett.